/ областна администрация Сливен
Областният управител Чавдар Божурски бе гост на празника, организиран от Областната дирекция на МВР-Сливен, по случай 139-годишнината от създаването на Министерството на вътрешните работи.

Първото правителство на България след Освобождението се създава през 1879 година, министерствата са били едва четири. Едно от тях е било Министерството на вътрешните работи”, каза Божурски на тържественото събрание.

Лично премиерът Тодор Бурмов  е поел поста на министър на МВР, оглавил е и Министерството на народното просвещение, била му е възложена и отговорността за здравеопазването в държавата. „Преди да встъпи в длъжност, Бурмов е обнародвал от името на кабинета обръщение към съотечествениците си.

В него той признава, че е приел вменените му отговорности не без колебание. Защото „обстоятелствата, в които народът ни започва своя независим политически и граждански живот – казва той, са твърде важни, а мъчнотиите – твърде големи”.

139 години по-късно обстоятелствата, които формират съвременното гражданско общество, са все така важни, а мъчнотиите -големи, както е посочил Бурмов.  А Вие, служителите на МВР, първи се сблъсквате с обществените болести и язви”, подчерта областният управител.

„За разлика от други професии, трудностите във вашата работа и всеотдайността, с която й се посвещавате, обикновено не са публични. Изказвам голямото си уважение към Вашия труд! От името на гражданите на Сливен и областта изразявам благодарността си към Вас”, заяви Чавдар Божурски и пожела здраве и сполука за служителите на МВР и техните семейства.

Сливен
областна администрация Сливен


На тържественото събрание областният управител връчи наградата „Полицай на месеца” на служители, отличени от ОД на МВР и общинската администрация, за проявен професионализъм при разкриването на престъпления през първите шест месеца на годината.

Голямата награда „Полицай на 2017-та година” получи Георги Георгиев, младши експерт в сектор „Криминална полиция” към  РУ на МВР-Нова Загора за разкриването на телефонна измама за 5 хил.евро. Призът - плакет и грамота, му поднесе зам.кметът Румен Иванов.

От името на кмета Стефан Радев и екипа му зам.кметът Иванов подари на Георгиев и сребърна възпоменателна монета на БНБ „Старият бряст”.  Приветствие към служителите на полицията поднесе и директорът на ТД на ДАНС-Сливен Николай Чиликов.

Бяха прочетени заповеди на Министъра на МВР, на Главния секретар на МВР, на директорите на Районните управления към ОД на МВР-Сливен за награждаване на изявени служители. Гости на събитието бяха още председателят на общинския съвет Димитър Митев, зам.председателят на Окръжния съд в Сливен Мартин Данчев, председателят на Административния съд Слав Бакалов, председателят на Районния съд-Сливен Живка Георгиева, ръководителите на РС „Военна полиция” и Центъра за подготовка на специалисти полк Деян Цветков и полк. Любомир Вачев, директорът на Инспекцията по труда Ирена Иванова, много бивши служители на МВР, граждани. Поздравителни адреси изпратиха народните представители Десислава Танева и Галя Захариева.
 
Преди събранието на централния площад „Хаджи Димитър” се състоя официална церемония, с приемане на строя от директора на ОД на МВР ст. комисар Димитър Величков. 

Сливен
областна администрация Сливен

Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий произнесе прочувствено слово, в което приветства и напътства служителите на полицията с пожелания за здраве, сили, воля, мъдрост и благоденствие. Бяха поднесени венци в памет на загиналите за свободата на България.

празник на полицията
областна администрация Сливен

Служителите от силите за бързо реагиране, под ръководството на гл.инспектор Данаил Илиев, направиха демонстрация за задържането на престъпници, извършили въоръжен банков обир.

Празник на полицията
областна администрация Сливен