Обединена школа по изкуствата
Обединена школа по изкуствата / община Нова Загора
Обединена школа по изкуствата „Илия Аврамов” отвори врати за новата учебна година. Сред гостите на тържеството бяха началникът на отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата” Станимира Кънчева и секретарят на НЧ „Диньо П. Сивков -1870” Елена Арабаджиева. Андония Спасова, директор на ОШИ „Илия Аврамов”, се обърна към присъстващите: „Първият учебен ден винаги е бил и ще продължава да бъде празник за всеки дом, в който има ученици, и в който духът на този ден се пази” – каза тя. „Нека тази учебна година, всеки един от Вас да преоткрие себе си и пътя, който е избрал, да постигне нови висоти и покори нови върхове.” На първокласниците Спасова пожела, да не се страхуват от неизвестното, а да се впуснат в преследване на своите мечти, да се потопят във вълшебния свят на изкуството и да покажат на всички своя уникален талант и способности.

обединена школа по изкуствата
община Нова Загора

С думи на признателност тя се обърна и към кмета на общината
Николай Грозев за получения поздравителен адрес по повод  началото на Новата учебна година и затова, че Община Нова Загора и НЧ „Д. П. Сивков-1870” винаги ги подкрепят и спомагат за утвърждаване името на ОШИ „Илия Аврамов”.

Асфалтирането на улиците след ВиК ремонтите ще продължи до края на месеца

Първият учебен ден беше и радостен повод за изява на възпитаници на учебното заведение, които поднесоха с много настроение и талант своите музикални и песенни поздрави към всички присъстващи.