Нова Загора подписа договор за сътрудничество с гръцката община Ферес
Нова Загора подписа договор за сътрудничество с гръцката община Ферес / netinfo

Споразумение за сътрудничество между общините Нова Загора и Ферес, Република Гърция, подписаха днес кметовете Минко Динев и Георгиус Устоглу. По време на двудневната си работна визита гръцката делегация разгледа града и посети на най-голямата винарска изба в региона и наскоро открития Археологически парк „Селищна могила Дядово”.

„Днес финализираме едно наше отдавнашно намерение да създадем близки връзки с община от съседна държава. Подписаното споразумение ще постави нови основи в отношенията между двете страни, в създаването на контакти на общинско ниво ще подпомогне и развитието на бизнеса в общината ни”, каза по време на официалното подписване на споразумението кметът Минко Динев. „Мисля, че нашите приятели от Община Нова Загора и по-конкретно моят приятел кметът Минко Динев може да използват нашия опит, като страна членуващо по-дълго време в ЕС. Ние ще си помагаме взаимно и ще постигнем добро партньорство.”, коментира от своя страна кметът на Ферес Георгиус Устоуглу.

Кметът на Ферес получи като подарък плакет със знака на Община Нова Загора и картина на новозагорска художничка. Заместник кметът на Община Ферес и началник на Общинската фирма за чистота, както и общинските съветници, посетели града ни, получиха като подарък картини с български мотиви. От своя страна гостите подариха на кмета Динев и зам кмета Николай Душков икона на Св. Богородица, закрилницата на Ферес от църквата в града.