Нивото на река Тунджа край Елхово и Ямбол е без промяна
Нивото на река Тунджа край Елхово и Ямбол е без промяна / Дарик Сливен, архив

Относителен застой в нивото си при Елхово и Ямбол показва река Тунджа през последните часове. При Елхово е 433 сантиметра, а при Ямбол е 527 сантиметра, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Ямбол Татяна Павлова.

Все още под вода е участък от пътя между град Елхово и село Трънково.  Пътят е затворен,  препоръчва се обходен маршрут от Елхово през село Коневец към село Трънково и обратно. Под постоянно наблюдение е пътят Елхово – село Изгрев, където на места водата достига пътното платно. Пътят все още не е затворен, но има готовност при необходимост това да се направи.

За пореден ден продължават отводняванията на рисковите места в област Ямбол. В град Ямбол на ул. „Юндола” работят девет помпи, които източват водата от имоти и мазета на къщи и жилищни кооперации, насъбрала се от подпочвени води и от връщането на вода от шахти и канали. Помпи работят и при село Завой, където зад дигата към селото избива подпочвена вода и  застрашава най-близките имоти и къщи. Наблюдава се помпената станция при село Кабиле, където при дъжд се събира вода.

 

Екипи и техника работят непрекъснато и в град Елхово за отводняването на имотите, но тъй като високите води на река Тунджа са подпушили канализацията в ниската част на града, водата се връща обратно.