Най-големите дарители на новата ямболска църква са предложени за носители на Наградата на Ямбол за 2016 г.
Най-големите дарители на новата ямболска църква са предложени за носители на Наградата на Ямбол за 2016 г. / община Ямбол

Строителният предприемач Кольо Колев и арх. Любомир Семерджиев да бъдат удостоени с Наградата на Ямбол за 2016г., предлага кметът на Ямбол Георги Славов. Номинацията е заради основния им принос в изграждането на новия православен храм в града „Успение на Пресвета Богородица".

Предложението бе разгледано и подкрепено единодушно на вчерашното заседание на специализираната комисия по присъждане на наградата. Новият храм „Успение на Пресвета Богородица" отвори врати на 2 февруари тази година. Това е първата новопостроена православна църква в Ямбол от 128 години насам. В мотивите за номинирането на Кольо Колев и арх. Семерджиев се отбелязва, че за съграждането на храма са допринесли много благодетелни и достойни граждани на Ямбол, включително и община Ямбол.

Найголемите дарители на новата ямболска църква са предложени за носители на Наградата на Ямбол за 2016 г
netinfo

Окончателното решение за присъждането на Наградата на Ямбол за 2016 г. ще бъде разгледано и гласувано на предстоящото заседание на Общински съвет - Ямбол.

Наградата на Ямбол се връчва ежегодно в Деня на Ямбол - „Св. Дух" на граждани и юридически лица за значителен принос в развитието на града.