Наградиха деца, участвали в конкурса „Готови за училище“
Наградиха деца, участвали в конкурса „Готови за училище“ / Национална художествена гимназия „Д. Добрович”

Марти Христов от ЦДГ „Слънчо“, село Самуилово и Димитър Генчев от детска градина „ радост“ , Камен спечелиха първо място в Конкурса за детска рисунка „Готови за училище”.

Във възрастовата група до 5 години втори се наредиха Антония Антонова, ЦДГ „Слънчо” с.Самуилово и Мирела Бинева, ОДЗ „Щурче” с.Кукорево. Наградените във втора възрастова група – 6 години са първа награда за Петя Петрова, ЦДГ „Слънчо” с.Самуилово и  Борислав Стефанов, ОДЗ „Пролет” Ямбол. Втора награда – Васил Шидерски, ЦДГ „Мати Рубенова”  от Стралджа.

Победителите в конкурса на регионално ниво ще се състезават на национално ниво. Церемонията по награждаване ще се състои на 8 юли 2015 г. от 10:00 в градинка „Кристал“ в гр. София. На церемонията ще бъде открита изложба с рисунки от конкурса, със снимки на деца, обхванати в проекта, и с лични истории на семействата  им. На децата ще бъдат предоставени игри от изложбата "Витраж", за които са използвани репродукции на експонатите в изложбата. Целта е по занимателен и интересен начин най-малките да бъдат въведени в света на едно красиво изкуство

В Конкурса за детска рисунка „Готови за училище” участваха 96 рисунки от 15 детски градини от областите Сливен, Ямбол и Стара Загора.  Проявата  за социална алтернатива се организира  съвместно със сдружение „Ромска академия за култура и образование” и Фондация „Здравето на ромите”.