Над 20 000 ученика прекрачват училищния праг в област Сливен тази година
Над 20 000 ученика прекрачват училищния праг в област Сливен тази година / Община Сливен

„Сливенските училища имат готовност да посрещнат учениците за първия учебен ден следващата седмица. До 15 септември общината ще е готова с подмяната на маркировката на пешеходните пътеки до училищата. Все още в някой учебни заведения се извършват ремонти, но за началото на новата учебната година ще приключат“, съобщи кметът на Сливен инж. Кольо Милев, който бе гост на ежегодното съвещание с директорите на училищата в област Сливен, организирано от Регионалния инспекторат по образованието.

Започва работа по рова на улицата до ХІ училище, като до седмица мястото ще бъде асфалтирано, уточни Милев. Той увери,  че проблемът със свлачището в с. Сотиря е овладян и общината завършва стената, която ще спре стичащите се води към училището там.

Над 80 души – директори на училища в областта, директори на културни институции, социални и здравни заведения, които имат пряка работа с учениците са участвали в заседанието, съобщават от общинския пресцентър.

В област Сливен има 74 училища, 2 училища по изкуствата – Националното училище по фолклорни изкуства в Котел и Националната художествена гимназия в Сливен, 2 частни колежа и 3 обслужващи звена – Ресурсен център, Детски комплекс - Сливен и Център за работа с деца в Котел. В тях ще се обучават над 20 000 ученици, като над 2 000 ще бъдат в първи клас.

 

Ежегодното съвещание с директорите на училищата се проведе в Регионален инспекторат по образованието – Сливен. На него се обсъждат въпроси относно провеждането на държавната образователна политика на територията на областта и приоритетните дейности през учебната 2015/2016 година, посочи Бисерка Михалева, Началник на РИО – Сливен.