Над 134 000 лева за предучилищно образование в община Болярово
Над 134 000 лева за предучилищно образование в община Болярово / община Болярово

Над 134 000 са осигурени за предучилищното образование в община Болярово по проект „Децата на Болярово-успешна интеграция в образователната система и подобряване на учебната среда в общината.

Дейностите ще се изпълняват в продължение на 28 месеца и 10 дни, съобщи ръководителят на проекта Нина Терзиева. Децата ще имат достъп до така необходимите специалисти като логопед и психолог, ще се осигури допълнително обучение по български език за децата от ромски произход, ще се формират клубове „ Фолклор и традиции ", „Детски театър", „Приятели на природата", „Безопасност на движението", „Спорт и развлечения за малките деца", „Аз рисувам и конструирам".

Ще се осигурят необходимите дидактически материали и средства, както и празнични униформи за децата.

Предвидено е обучение на педагогическия и помощния персонал. Предстоят посещения на куклен театър, зоологическа градина и природонаучен музей за децата.

С разнообразни форми се цели да се постигне ограмотяване на децата от ромския етнос чрез допълнителна работа, повишаване на мотивацията на родителите за осигуряване на участие на децата в образователния процес и др.

Кметът на община Болярово Христо Христов подчерта, че грижата за младите хора и най-вече за децата си остава приоритет в работата на местната администрация.