Национален турнир по конен спорт в община Тунджа
Национален турнир по конен спорт в община Тунджа / netinfo

Повече от 80 коня и жокеи от клубове от цялата страна премериха сили и майсторство на конната база на Клуба по конен спорт край с. Кабиле по време на Втория национален турнир по конен спорт за прескачане на препятствия “Тунджа 2009”. Състезанието се проведе под патронажа на кмета на община Тунджа  Георги Георгиев. Организатори са общината, Клубът по конен спорт “Симекс” и Българската федерация по конен спорт.

 

Турнирът  е едно от събитията в празничната програма на общината по повод отбелязване Деня на общината – 22 април.

 

В изпитание до 110 см с директен бараж, първо място завоюва състезателят  Калин Неделчев от ККС “Литекс”. На второ място се класира Петър Георгиев от ККС “Туида”, а трети стана Пламен Радославов, представител на клуб “Хан Крум”. В това състезание взеха участие 41 коня.

 

В класирането във второто изпитание, което се проведе в две фази – 110/120 см, носител на първа награда е Петър Марчев от “Олимпик”. Второто място спечели Валентин Вълков – клуб “Перун”. Състезателят от ККС “Атила Й” – Владимир Георгиев зае трето място.Носител на Купата на кмета на община Тунджа стана състезателят от ККС “Ген. Владимир Стойчев” – Янко Янков, който се класира първи на еднократния бараж при оспорвана конкуренция сред 12 коня в изпитанието паркур до 135 см. Второ място в баража, до който достигнаха само два коня, завоюва състезателят Тошко Христов от клуб по конен спорт “Симекс”. Трети отново стана  Владимир Георгиев – състезател от клуб “Атила Й”.