Демонстрации на способности на многонационалната бойна група се проведоха на полигон „Ново село“, на която нашата страна е домакин.

БГНЕС

В демонстрациите участваха военнослужещи от състава на 42 механизиран батальон от българските Сухопътни войски и механизираната рота „Страйкър“ от Сухопътните войски на САЩ.

Проявата включи динамичен и статичен показ на въоръжение и техника, използвани от военнослужещите. В рамките на проявата бригаден генерал Станимир Христов - командир на Втора механизирана бригада, приветства гостите, беше изнесен и брифинг относно планирането и провеждането на съвместната подготовка, от командира на 42-ри механизиран батальон подполковник Велин Кехайов и от подполковник Бенджамин Наги - командир на батальон от състава на Втори кавалерийски полк.

БГНЕС

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и председателят на Военния комитет на Алианса адмирал Роб Бауер участваха също в Деня за демонстриране на способности по време на съвместна подготовка на бойна група на учебен полигон „Ново село”. 
БГНЕС/БТА