моето здраве, моята отговорност
моето здраве, моята отговорност / община Сливен
За осма поредна година се проведе Младежки бал под надслов „Моето здраве-моя отговорност“ в Сливен. В началото на тържеството беше запален факел, който символизира пренасянето на духа  на здравословния начин на живот.

Балът беше открит от председателя на Общинския съвет по наркотични вещества и заместник- кмет Пепа Чиликова. „Днес един от обществено значимите проблеми е употребата на наркотични вещества, алкохол и тютюнопушенето. Радвам се, че здравето е ваш приоритет. Надявам се да бъдете чути“, каза пред младите хора Пепа Чиликова. На тържеството присъстваха и членовете на Общинския съвет по наркотични вещества.

Моето здраве, моята отговорност
община Сливен


В бала се включиха 12 училища. Всяко от тях се представи с песен, есе, сценка или спортна демонстрация, които се оценяваха от жури. В него бяха секретарят на Община Сливен Валя Радева, Виолета Калайджиева, прокурор от Окръжна прокуратура- Сливен и Стела Бояджиева- старши експерт по организация на средното образование в Регионално управление на образованието.

На първо място се класира СУ „К. Константинов”, на второ място е ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” и на трето- ОУ „Юрий Гагарин”. По инициатива на доброволците в залата бяха донесени гривни, изработени по време на летния лагер „Туида“. Те се продаваха благотворително, а набраните средства са за възстановяване паметника на Шести артилерийски полк.

Балът  е организиран от Общинския съвет по наркотични вещества, Превантивно-информационния център- Сливен, Младежкия съвет по наркотични вещества и доброволчески екипи.