/ Община Сливен
На официално откриване на галерия „Нова“ в Националната художествена гимназия присъстваха министърът на културата Боил Банов и кметът на Сливен Стефан Радев. "За мен няма по-голямо удоволствие от това да присъствам на откриване на ново пространство за култура и изкуство.
 

Министърът на културата и Стефан Радев
Община Сливен


Особена чест е за мен. Тук кипи живот, тук е люлка на развитие на таланти”, заяви министър Банов пред събралите се родители, учители, ученици и любители на изкуството. Той допълни още, че Министерството на културата ще окаже финансова подкрепа по отношение на бъдещите проекти на гимназията.

Сливенският симфоничен оркестър открива новия си творчески сезон
 

Министърът на културата и Стефан Радев
Община Сливен


От своя страна кметът Стефан Радев пожела много успехи в бъдещите начинания на учебното заведение. „Нашите успехи и неуспехи са временни. Но това, което градим сега ще остане за младото поколение. Много хора преди нас са градили това, което имаме днес.
 

Министърът на културата и Стефан Радев
Община Сливен


Надявам се, че и нашите деца ще черпят от плодовете на труда ни”, посочи в словото си кметът и добави, че усилията на гимназията са много значими за бъдещето и културата на град Сливен. Галерията е част от комплекса на Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“.
 

Министърът на културата и Стефан Радев
Община Сливен


По думите на директора Александър Дойчинов, се предвижда комплексът да бъде допълнен с новоизградени общежития за учениците и спортна площадка. В галерия "Нова”бяха подредени експонати на таланти на гимназията през годините по специалностите "Художествена тъкан”, "Рекламна графика”, "Иконопис”.
 

Министърът на културата и Стефан Радев
Община Сливен


Водосвет отслужи протосингелът на Сливенската митрополия ставрофорен иконом Евгений Янакиев. Сред официалните гости на събитието бяха председателят на Общински съвет -Сливен Димитър Митев, областният управител Чавдар Божурски, директорът на Дирекция „Сценични изкуства и художествено образование“ Елиянка Михайлова, заместник – кметът Пепа Чиликова и началникът на Регионално управление на образованието д-р Бисерка Михалева.