закриване сезон
закриване сезон / Куклен театър
Със спектакъла „Красавицата и Звяра“ Куклен театър ще закрие театралния сезон. Представлението е днес от 11 часа.
Автор - Сабине Занц, превод на български, постановка, сценография, кукли, костюми и оригинална музика – Александър Бетов, глас- Цветелина Янева. Любимата на поколения приказка разказва актьорът Георги Янев.

Театърът завършва един изключително успешен сезон с реализирани 6 премиери, успешно състоял се 5-ти Международен фестивал на изкуствата „Магията на вятъра”, множество участия и отличия от престижни национални и международни фестивали. През изтеклия сезон театърът зарадва почитателите си с пет нови заглавия. „Драконът“, „Пук“, „Коледен подарък“, „Красавицата и Звяра“ и „Малки истории за любовта“ /в сътрудничество с Център за искуства „За Родопите“ и Театър „Стафан Бьорклунд”,  Швеция/ са най-новите представления в репертоара на ДКТ-Сливен.

 Работата и усилията на екипа на Държавен куклен театър-Сливен бяха подобаващо оценени и от Министерство на културата. На тържествената церемония по връчването на наградите ИКАР 2018, сливенските кукленици получиха отличието  за постигнати високи резултати в областта на театралния мениджмънт и творческа дейност. Резултатите намериха отражение и в комплексната оценка на министерството,  за цялостната дейност на културните институти в областта на сценичните изкуства, където сливенския куклен театър е с най-добри постижения – със 132 точки, при максимални 150.

Независимо от приключилия активен театрален сезон, екипа усилено се подготвя за предстоящи участия  в Десетото юбилейно издание на Международния фестивал за уличен и куклен театър  „Панаир на куклите”, София и IV Международен куклен фестивал, Анкара, Турция  и  др. Започват репетициите и на предстоящите премиерни представления за следващия сезон.