Кметът на Ямбол недоволен от работата на ВиК
Кметът на Ямбол недоволен от работата на ВиК / netinfo

Кметът на Ямбол Георги Славов не е доволен от работата на ВиК заради зачестилите аварии по съоръженията. Своето недоволство той изразява в писмо, изпрането до управителя на дружеството и министъра на регионалното развитие и благоустройството. Кметът пита каква част от постъпилите приходи от община Ямбол се реинвестира в поддържане и изграждане на ВиК мрежата в общината; колко нови и какви съоръжения е изградило дружеството в град Ямбол през последните 4 години; какъв е инвестиционният му план за тази година и има ли стратегия за поддържането и изграждането на съоръженията през следващите години; с какво техническо оборудване разполага дружеството и достатъчно ли е то за навременно и качествено отстраняване на възникнали аварии; кой носи отговорността за причинените неудобства на стотиците домакинства и как могат да бъдат компенсирани за тях.

„Недопустимо е в ХХІ век, като граждани на ЕС и без наличието на природни катаклизми, един голям областен град да бъде изправен пред постоянна опасност от водна криза”, пише в писмото си ямболският кмет.

В отделно писмо до министър Гагаузов, Георги Славов изразява безпокойството си от забавянето на дейностите по проектиране и изграждане на новото трасе на главния тласкателен водопровод, захранващ по-голяма част от населението на града с питейна вода. Градоначалникът припомня, че по време на Великденските празници водопроводът аварира на три места и за пореден път остави гражданите на Ямбол без вода за дълги часове и изразява надежда, че новото съоръжение ще бъде готово в максимално кратки срокове.