Кметът на община Болярово започна срещи по населени места
Кметът на община Болярово започна срещи по населени места / Общински пресцентър Болярово

Срещи по населените места започна кметът на община Болярово Христо Христов заедно с екип от специалисти от общинска администрация. Такива срещи предстои да се състоят във всяко населено място в общината до края на март.

Всяка година кметът се стреми да посети поне няколко пъти всяко едно от населените места, като се среща с местното население по различни поводи - общоселски събрания, празници на селото и др.,у съобщават от общинския пресцентър. Началото на срещите с местното население бе поставена с тази на 12 март в Шарково. Целта бе да се представи отчет на свършеното досега, да се съобщи какво предстои да се прави в конкретното населено място, да се отговори на въпроси и да се обсъдят предложения на населението.

В Шарково присъстваха общинският кмет Христо Христов, председателят на Общинския съвет Атанас Дженков, общинският съветник Петър Гурманов,  София Минева - началник на отдел „Хуманитарни дейности и европрограми", началникът на отдел „Управление на собствеността и териториално устройство" Йовка Дженкова, главният експерт „Териториално и селищно устройство" Васил Палов.

Представяйки своя отчет за изминалата 2012 година кметският наместник Иван Стоянов наблегна, освен на статистически данни, на работата в различните сфери колко много е свършено и какво предстои.

Стана ясно колко социално слаби жители на селото са получили и парични, и хранителни помощи, че Общински съвет - Болярово е гласувал 30 хиляди за помощи през 2013- та година и че цената на дървата няма да се промени и тази година.

Кметът на общината и Васил Палов представиха и предстоящите ремонти в селото по Капиталовата програма - детската градина, асфалтови настилки, чешми, кметство, а през септември предстои и освещаването на църковния храм, изцяло обновен по спечелен проект  на общината.