Изграждат нови две зони за отдих в Ямбол
Изграждат нови две зони за отдих в Ямбол / Общински пресцентър Ямбол, Архив

С поставянето на парковата мебел ще продължи изграждането на две нови зони за отдих в комплексите „Хале" и „Възраждане" в Ямбол. Строително - монтажните работи вървят паралелно и вече приключи обособяването на алейната мрежа.

Зоните за отдих се изграждат по одобрени проекти на община Ямбол, със средства от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/. Проектите са на стойност по 10 000 лева всеки и предвиждат новите зони за отдих да бъдат изградени на мястото на съществували някога подобни.

В „Хале" се облагородява пространството между блоковете с номера №3 и №4. Вече е изградена главната алея, като край нея ще бъдат обособени места за почивка с поставяне на пейки, беседка и дъгообразни дървени конструкции за сядане.

Във „Възраждане" промените са аналогични. В зоната между блокове №36, №40 и №45 към пешеходните алеи има и пътека с плочи, а парковата мебел включва още монтирането на комбинирани масички с пейки.Заключителният етап в изграждането на двата къта за отдих ще бъде засаждането на декоративна растителност. Ще бъдат оформени цветни партери, съществуващата дървесна растителност ще бъде допълнена с декоративни широколистни и иглолистни видове, както и вечнозелени храсти.

Общината продължава да надгражда и извършеното по проекта за обновяване на градската градина и лесопарк „Боровец". Наред с прочистените допълнителни зони, вече са регламентирани правилата за поведение в парка, който се заключва в периода 23 - 05 часа.