ГЕРБ-Сливен: Изборите бяха манипулирани
ГЕРБ-Сливен: Изборите бяха манипулирани / netinfo

Изключително трудни и манипулирани избори. Така лидерът на ГЕРБ Сливен Десислава Танева определи отминалия евровот в Сливенска община. Въпреки трудностите Танева заяви, че победата на ГЕРБ в Сливен е добър атестат за партията преди местните избори.

„За нас гласуваха интелигентните и образовани хора, а не платените роми” каза лидерът на ГЕРБ-Сливен. Според нея разликата от 100 гласа в победата на ПЕС отново показва, че партията на Борисов може да победи и на местните избори. „Ниската избирателна активност позволи на партии с цинично поведение техните кандидати да бъдат избрани”, каза още Танева. Тя отново припомни жалбите на партията до РИК за нарушения на изборния ден в ромските махали, където на ръка е плащано да се гласува за ДПС. Въпреки това РИК не е реагирала адекватно, смятат от ГЕРБ. Именно заради такива изборни манипулации от партията на Бойко Борисов смятат, че трябва възможно най-скоро да има радикални промени в изборния закон – изборите да станат задължителни за всички граждани.

Що се отнася до местните избори от ГЕРБ високо оцениха работата на сегашния кмет Йордан Лечков и най-вероятно ще застанат зад него. От тук нататък предстоят разговори с градоначалника и ако има неговото съгласие те ще го подкрепят.