Екосъстезание по повод празника на община „Тунджа”
Екосъстезание по повод празника на община „Тунджа” / netinfo

Със състезание по екология бе даден старт на Общинската детска асамблея „Тунджа” - творчество и красота”, част от празниците по повод 22 април - Деня на Община „Тунджа”. Състезанието се организира от Сдружението на директорите на учебните заведения от община „Тунджа” и ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в село Дражево, домакин на състезанието.

С децата на община „Тунджа” бяха Станчо Ставрев - заместник-кмет на община „Тунджа”, Тодорка Фотева - кмет на село Дражево, Димитър Димитров - началник на отдел „Образование” в общинската администрация, Мария Костадинова - директор на ОУ „Св. Паисий Хилендарски” - с. Роза и домакинът на състезанието – Марина Николова – директор на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Знанията, уменията и творческите идеи в областта на екологичното образование и възпитание бяха оценени от жури в състав Юлия Върбанова - директор на Астрономическа обсерватория и планетариум в. Ямбол  и Радка Цингова - педагог  и специалист по география.

Марина Николова приветства учениците от трите отбори - участници в състезанието и пожела на всички успех в надпреварата.

По регламент, отборите демонстрираха своята теоретична подготовка, като отговориха на въпроси в екологичен тест,  предложиха практическо решение на еко-казус, съставиха пъзел, действайки в екип. В последния етап на състезанието подредиха цветни композиции по правилата на древното японско изкуство икебана.

Най-прецизни при изпълнение на поставените от журито задачи бяха учениците от Основно училище „Св. св. Кирил и Методий” в с. Дражево, които се класираха първи.

На втора позиция беше отличен отборът на учениците от Основно училище „Васил Левски”, с.Тенево, а на трето място - отборът на Основно училище „Св. Паисий Хилендарски”, с Роза.

Грамоти и подаръци, свързани с предстоящия християнски празник Великден, участниците в отборите получиха лично от заместник-кмета на община „Тунджа” - Станчо Ставрев.