в играта Стани приятел на Сливен
в играта Стани приятел на Сливен / община Сливен
Първите награди на участниците в кампанията „Стани приятел на Сливен“ бяха връчени от кмета Стефан Радев на Димитровден. Наградените са Мария Игнатова, 11-годишният Михаил Лиловски от София, Стефано Франческо Марели /8 г./ от Милано, и Паоло Калоян Марели, също от Милано, на 14 години. От тяхно име наградите /туристически раници с логото на кампанията/ получи Виолета Калайджиева.

„Чрез кампанията направихме първата крачка към създаването на културен мост между България и Италия. Приемете поздравите на нашите приятели от Милано и искам да ви уверя, че за Сливен там вече се говори с много добро чувство.

Италианските туристи бяха много впечатлени от нашия град и ги споделят на близки и приятели“, каза Виолета Калайджиева. Тя ще предаде наградите на Жанет Борлакова - председател на клуб ЮНЕСКО „Леонардо да Винчи “ – София, от където ще имат грижата да връчат лично подаръците на двете деца.

 Останалите наградени са Ася Величкова, Живка Костадинова, Калояна Петрова, Илияна Петрова, Деян Ивалинов.

Кампанията „Стани приятел на Сливен“ стартира преди близо година. Тогава беше обявена инициативата за събиране на печати от десет туристически обекта в Сливен с карти, които бяха предоставени на музеи и художествени галерии в нашия град, както и на Природен парк „Сините камъни“.

Всеки техен посетител получава картите безплатно. Според условията на играта всеки турист, събрал десет печата, сканирал своята карта и я изпратил на електронната поща на туристическия сайт: www.infotourism.sliven.bg, участва в томбола, която всяка година ще се тегли на празника на Сливен. Заради провеждането на играта за първи път, тази година всички участници получиха подарък. Наградените тази година са с карти № 22, 23, 24, 62, 63, 64, 300, 832 и 1718.

Много от туристите изразиха съжаление, че са успели да съберат само част от печатите и настояват играта да продължи. Кампанията е безсрочна. Тя се подновява още от днес – 27 октомври. 

играта Стани приятел на Сливен
община Сливен


“Искам да пожелая на вас и останалите участници в кампанията да обичате Сливен, да подкрепяте инициативите, с които искаме града ни да става все по-привлекателно място за туризъм и бизнес“, каза кметът Стефан Радев.
 
Присъстващите с вълнение споделиха, че свързват кампанията с много приятни изживявания и гордост от културно-историческото наследство на Сливен. „С огромно желание популяризирам инициативата „Стани приятел на Сливен” сред свои близки и приятели в България и по целия свят.

С удоволствие се включих в нея и ще продължавам да го правя, защото Сливен е уникално място и заслужава повече хора да знаят за него“, каза Мария Игнатова, бивш преподавател по литература. Тя очаква Общината да организира още подобни инициативи, които да привлекат все повече приятели на Сливен, така че той да се превърне в център за туризъм.