ДПС в Сливен възмутени от мярката на Енимехмедов
ДПС в Сливен възмутени от мярката на Енимехмедов / интернет

Сливенската областна организация на ДПС разпространи до медиите декларация, в която остро се възразява срещу решението на Софийския апелативен съд за пускането под домашен арест на Октай Енимехмедов.

„Всички членове и симпатизанти на ДПС са възмутени от подмяната на решението на Софийски апелативен съд и отстъпление от свещени демократични принципи. Недопустимо е да се толерира открито престъпността, още повече, че става дума за откровен политически акт – опит за разстрел на лидера на политическа партия” – пише в декларацията.

Настоява се народните представители на ДПС, ръководството на ДПС и  евродепутатите да направят всичко възможно да бъдат сезирани европейските институции за възстановяването на справедливостта.

„Защитата на човешките права и свободи е нашата кауза, а д-р Ахмед Доган е вдъхновителят и носителят й. Точно поради този факт,  ние няма да останем безмълвни пред този безпрецедентен акт и да допуснем тяхното погазване” – пише още в декларацията, подписана от председателят на Областния съвет на ДПС – Сливен Мустафа Мустафов.

 

Документът ще бъде изпратена до Централния съвет на ДПС.