/ ThinkStock/Getty Images
Абонатите на Детска млечна кухня в Сливен ще могат да извършват онлайн заявки и да купуват ваучерите за храна по електронен път, съобщиха от Общината.

Това предвижда новата електронна услуга „Виртуална кухня“, която Общината ще въведе до края на март. Услугата е насочена към родителите на деца от 10 месеца до 3-годишна възраст, които желаят да ползват или са абонати на Детска млечна кухня.

„Идеята е лесно и бързо, в удобно за родителите време, те да ползват услугата. Ще могат да го правят от мобилния телефон или от компютъра си. Доволен съм, че ще осигурим тази възможност и удобство за родителите, защото грижата за най-малките е най-важна“, коментира кметът Стефан Радев.

Освен да правят онлайн заявка за хранене, да заявяват и закупуват на ваучери за храна, родителите ще имат достъп и до полезна информация, свързана с работата на детската кухня и изхранването на децата.

Абонатите ще получават справки по заявените и закупени ваучери. Ще могат да проследяват плащанията си и изразходването на закупените ваучери. Текущите абонати на детската кухня ще бъдат регистрирани в електронния портал служебно.

След това системата ще бъде отворена за регистрация на нови абонати и потребителите ще бъдат информирани за това. Порталът „Виртуална кухня“ ще бъде достъпен от сайта на Общината.