/ община Сливен
Делегация на Конфиндустрия България посети Община Сливен и се срещна с кмета Стефан Радев.

„Надявам се, че вече имате впечатления както от града, така и от бизнеса и че тези впечатления са добри“, каза пред гостите кметът Стефан Радев. „Ние имаме много сериозни инвеститори от Италия на територията на нашата община и сме готови да посрещнем още такива инвеститори. Имаме предприятия в различни отрасли. Сливен е първият индустриален град в България. Като възможности имаме какво да предложим“, каза още кметът.

Председателят на сдружението Мария Луиза Мерони обясни, че Конфиндустрия България има около 300 фирми – членове у нас, които осигуряват около 20 000 работни места.

По време на срещата се проведоха разговори за работната ръка в Сливен, за училищата и висшите учебни заведения на територията на общината и за това да се намери начин младите хора да остават на работа тук.

„Ние като Конфиндустрия сме готови за сътрудничество с вашия град и вашата община, защото имаме тук фирми, които са наши членове. Има и интерес на италиански предприятия, които да дойдат в България и конкретно в градове от типа на Сливен да инвестират. На разположение сме за сътрудничество“, каза още Мария Луиза Мерони.

Заедно с нея бяха заместник- председателят на Конфиндустрия България Мария Нецова, Мила Ненова- директор, Аурелио Донати- арбитър и Стефан Тодоров- териториален представител.

Конфиндустрия България е сдружение на италианските предприемачи в България, създадено преди повече от 18 години. Представители на организацията бяха днес на териториално посещение в Сливен, където има нейни членове.

На срещата присъства и заместник-кметът Стоян Марков.