Д-р Ганка Василева : Комисията няма вина за самоубийството на Желязка Павлова
Д-р Ганка Василева : Комисията няма вина за самоубийството на Желязка Павлова / netinfo

„Не считам, че комисията и аз имаме някаква вина за самоубийството на Желязка Павлова”, каза пред Дарик общинският съветник д-р Ганка Василева и председател на Общинската комисия по оперативен контрол. Василева отрече върху главната счетоводителка на „Дентален център” да е имало някакъв натиск и заяви, че лично тя не е имала отрицателно отношение към жената.

Д-р Емилия Симеонова заяви, че познава Желязка, от много години и съжалява за нейния фатален край. „Свидно ми е, че изходът е такъв. Но сега да се обвиняват д-р Василева и д-р Георгиева, че си вършат работата, не е редно. Къде е бил бившият шеф на Комисията по оперативен контрол, за да установи нарушенията?”. Управителят на дружеството д-р Живка Георгиева заяви, че проверката протича в спокойна обстановка и отрече информацията, че счетоводителките са стояли до късно. „Никой от тях не е идвал по Великденските празници да работи. От моя страна не е имало никакъв натиск”, каза тя.

Валентина Йосифова е вещо лице, извършващо проверка на документацията в дружеството. В сряда около 15 часа Желязка се притеснила, когато заговорили за проверка на годишния финансов отчет, станало й лошо и управителката извикала лекар. След това счетоводителката се прибрала в къщи. При проверяващите останала само нейната колежка Катя. Комисията поискала да направи насрещна проверка на оборудването на един от кабинетите, защото не е фактурирано по Закона за счетоводството. Според Йосифова има хаос в договорите и анексите с наемателите и не е ясно на каква база се определя сумата, която те заплащат на месец.

Колежката на Желязка хвърлила документите и казала, че Жана ще се обеси. „От тези думи ние останахме като втрещени. Пред моите очи Жана не беше притеснена. По същество нещо кой знае какво, все още няма. Това налага извода, че нещо тепърва ще се открива при проверката. Има нещо мътно, но не можем да го определим”, каза Йосифова.