/ Община Котел
С традиционен котленски зелник кметът на Община Котел Коста Каранашев посрещна един от най-популярните кулинарни експерти в България – Chef Андре Токев. Токев е на посещение в нашата община, за да се запознае с възрожденската атмосфера на региона и местните деликатеси.

посещение Котел
община Котел


„Много ще се радвам да се видим с Chef Токев на котленска земя през юни, когато ще се проведе третото издание на фестивала на котленския килим. Тази година той ще бъде под наименованието  „Етноси, багри и котленски килими“ и благодарение на него ще можем да покажем и популяризираме  не само нашите традиции в килимарството, но и част от кулинарното богатство на нашия край“, посочи кметът.

Андре Токев благодари от своя страна на градоначалника за поканата и посочи, че е впечатлен от това, че вижда  възраждане на традициите по този край. „Всеки трябва да се гордее с традициите на своя регион. В България в момента се наблюдава липса на идентификация на определени райони с културните традиции и местни, специфични деликатеси, затова ви приветствам за хубавата инициатива“, посочи Токев.

На срещата бяха обсъдени още възможностите за популяризиране на местни деликатеси на чуждестранните пазари, а също и намирането на пазар за продукти като – трюфели и манатарки, растящи в котленско.