Община Сливен
Община Сливен / Дарик Сливен
Церемония по връчване наградите на Община Сливен за 2017 ще се проведе в зала „Сливен“. На нея за пръв път ще прозвучи органът, който вече е монтиран в залата. Режисьор на тазгодишната церемония е Ивайло Гандев.

Своите награди ще получат: проф. д-р Ивайло Христов – награда „Добри Чинтулов“, доц. д-р Ружа Маринска – награда „Д-р Иван Селимински“, Пламен Даскалов, Йенс Рейман и Стефан Колев“ - награда „Добри Желязков“ и собственичката на пътническа агенция „Дорис“ Тодорка Енева – награда „Милосърдие“.

Тържественият концерт за празника на Сливен на голям екран

Основен участник в концерта е Сливенският симфоничен оркестър с диригент Димитър Караминков. Участват още Михаил Михайлов – тенор, Беса Лугичи – сопран, Мария Славова – органист, Смесен хор „Добри Чинтулов“ при Народно читалище „Зора – 1860“ с диригент акад. Методий Григоров. Водещи: Вяра Начева и Ивайло Гандев – актьори в Драматичен театър „Стефан Киров“.

Тъй като местата в залата са доста ограничени, концертът ще бъде излъчван на LED екран пред зала „Сливен“. Началото на концерта е от 18:00 часа.

Тържествена сесия на Общински съвет-Сливен по повод празника на града

Мини цирковият спектакъл „Въй-въй-въй“ – с участието на дуо „БарбарониТе“, предвиден за 16.30 часа, ще се състои във фоайето на Драматичния театър „Стефан Киров” преди празничния концерт с участието на КРИСКО и МИХАЕЛА ФИЛЕВА.

Концертът, предвиден за открита сцена на площада, на Криско и Михаела Филева ще започне от 20 часа в салона на театъра. Промяната се налага заради влошеното време.