концерт Канарите
концерт Канарите / netinfo
Жители и гости на града могат да участват в хоро с народни носии
Оркестър „Канарите“ ще изнесе концерт в празничния за Сливен 26 октомври. Началото е 12:000 часа на площад „Хаджи Димитър“. Към тях ще се присъединят фолклорни колективи от Сливен. Зам.-кметът Пепа Чиликова отправи покана към всички самодейни състави и всички граждани, които искат да се присъединят към хорото, да дойдат на площада, облечени във фолклорни носии, за да танцуват заедно по време на изпълненията на оркестър „Канарите“.

Програмата в деня на празника започва от 8.30 часа в Катедрален храм „Свети Димитър”, където ще бъде отслужена празнична Света литургия. В 9.30 часа, Къща-музей „Добри Чинтулов” ще се състои ритуал по вписване името на носителя на наградата „Добри Чинтулов” в паметната лауреатска книга.

Криско и Михаела Филева с концерт за празника на Сливен

От 11:00 часа на  площад „Хаджи Димитър” ще започне тържествената церемония по повод празника на Сливен. Програмата ще продължи в 16:00 часа, парк „Юнак“ срещу спортна зала „Васил Левски“ с официално откриване на новопостроената спортна зала  по борба на клуб „Станка Златева“. От 18 ч. на открита сцена на пл. „Хаджи Димитър“ - Празничен концерт на БГ-Дуетът.

Тържественият концерт за празника на Сливен на голям екран

От 23 до 26  октомври на пл. „Добри Желязков” /пред НТС и около фонтана „Кълбото“/ ще има панаир на традиционните занаяти.

В програмата за честването на Димитровден община Сливен, съвместно с институтите за култура в града,  организира традиционния ученически конкурс за рисунка „Аз и моят град“, изложби, премиери на книги и спектакли, много конкурси, атракциони за деца и забавления за малки и големи.