Благоустрояват два парка в Стралджа
Благоустрояват два парка в Стралджа / сн. Пресцентър Община Стралджа

В община Стралджа стартира мащабен проект за реконструкция и благоустрояване на парковете „Младост" и „Южен парк", безвъзмездно финансиран по Националната програма за развитие на селските райони чрез договор с ДФ"Земеделие". Във връзка с изпълнение на проекта  текат две обществени поръчки- за консултант за „Управление на проекта" и за изпълнител на „Изготвяне на технически проект".

Съгласно заповед на кмета на общината Митко Андонов, комисия с председател Иван Иванов, зам.кмет на общината, разгледа събраните три оферти за изпълнение на поръчката „Технически проект „Реконструкция и благоустрояване на парковете в гр.Стралджа". След изготвяне на протокол комисията ще обяви решението си до седмица. Основният резултат, който трябва да се постигне в изпълнение на проекта по сключения договор, е изготвяне на цялостна техническа документация за изпълнение на проекта, съответно приета от Експертен съвет при общината.

В своята архитектурна част проектът за двата парка визира изготвянето на генерален застроителен план, включващ алейни мрежи, детски площадки, спортни площадки, санитарни възли, реконструкция на огради и нови такива, изграждане на воден ефект и др. В частта „озеленяване" се предвижда анализ на съществуващата дървесна и храстова растителност, състояние и ценност на видовете, изготвяне на дендрологичен проект, трасировъчен план, предвиждане на цветни партери и др. Одобреният проект на обща стойност 1 915 538 лв. ще бъде възложен за изпълнение със срок до април 2013 г.