Беседа търси отговор на въпроса – В общение ли сме със семейството?
Беседа търси отговор на въпроса – В общение ли сме със семейството? / Димитър Михов

Вечер, посветена на Деня на християнското семейство и младеж ще се проведе в Клуба на дейците на културата в Сливен на 20 ноември. Организатор на събитието е Младежки културно-просветен център ИХТИС, като е предвидено да бъде изнесена беседа с участието на свещеник Йоан Петров, богослови, психолози и педагози на тема „В общение ли е семейството?”. Ще бъдат обсъдени въпросите, свързани с мисията и смисъла на съвременното семейство. Ще бъдат засегнати проблемите и предизвикателствата, пред които се изправя то: ревност, изневяра, насилие, стрес, самотата в брака и др.

„Искаме да покажем на присъстващите какво се случва с днешното семейство, заедно да разберем този процес; какво е отражението на така наречената сексуалната революция, която все още оформя част от културата ни. Искаме да покажем, че човек не е сам с проблемите си, има кой и как да му помогне” – подчерта в интервю за Дарик радио отец Йоан.

Същата вечер ще бъдат връчени наградите на отличилите се в литературния конкурс, организиран от Клуба на дейците на културата, настоятелството на храм „Св. цар Борис-Михаил” и Младежки център ИХТИС, на тема „Християнското семейство -  съвършеният  начин да обичаш другия”. „Има много деца, които пишат, които творят, искахме да им дадем шанс да пишат за християнското семейството” – каза отец Йоан Петров.

Събитието започва в 17,30 часа.