Започва ХVІІ Национален фестивал на детската книга
Започва ХVІІ Национален фестивал на детската книга / РБ "С. Доброплодни" - Сливен
Обявиха носителите на Националната награда „Константин Константинов“ за 2017 г. в различните категории. Писателката Ангелина Жекова е носител на националната награда „Константин Константинов" за цялостен принос в книгоиздаването за деца през 2017 г.

Ангелина Жекова е поет и автор на над 65 детски книги, а също и на учебна и учебно-помощна литература за деца от първи до четвърти клас. Нейни стихове са помествани в учебници и учебни помагала за начален курс. Автор е и на много текстове за песни. Превежда книги за деца от руски и английски език. Петя Кокудева  е журналист, автор е на стихосбирката „Лулу“  с която печели Специалната награда на Националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет“ и на книгите със стихове за деца: „Малки същества” (2014) и „Питанки” (2016). Националната награда „Константин Константинов“, категория „Автор“ й се присъжда за книгата й със стихове „Питанки“ издадена от ИК “Жанет 45“ през 2016г. Сред илюстрираните от Дамян Дамянов книги за деца са: „1001 нощ“, „Малкият принц“, ,,Приказки колкото усмивка“ на Джани Родари, както и авторската книга за игри и оцветяване „Нарисувай ми овца“ по Екзюпери. През 2016г. илюстрира новото издание на популярния юношески роман „Войната на таралежите“ на Братя Мормареви.

В категория „автор“ е отличена поетесата Петя Кокудева, в категория „Илюстратор“ – художникът Дамян Дамянов, в категория „Издателство“ – награда тази година не се присъжда.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония  тази вечер в Драматичен театър Сливен.  

Първият носител на наградата за цялостен принос е поетът Валери Петров, a за издателство - ИК "ФЮТ".