78 обекта за преработка на дървесина с видеонаблюдение, половината ще преустановят дейността си
78 обекта за преработка на дървесина с видеонаблюдение, половината ще преустановят дейността си / Дарик Сливен

78 обекта за преработка на дървесина са с видеонаблюдение, 224 товарни автомобила са с GPS система за проследяване на територията на Регионална дирекция по горите в Сливен. Това заяви директорът Георги Русев и допълни, че по този начини се затваря системата за проследяване пътя на дървесината, което до голяма степен ще допринесе за ограничаване на незаконните практики в горските територии.

Според Русев половината от регистрираните складове ще отпаднат. Като общият им брой е бил 273, с видеоблюдение към момента са 78. Въведени са и електронни превозни билети за дървесина. Поправените билети през 2015 година са били 20,уточни още Русев.

С новата система данните при издаване на превозния билет се регистрират в централизирана информационна система на ИАГ и се дава възможност на контролните органи и обществеността да проверяват дали превозното средство се движи с валиден превозен билет.

Общият брой на извършените проверки през миналата година в териториалния обхват на Регионална дирекция по горите в Сливен е 28 006.