48 убити по пътищата от началото на годината
48 убити по пътищата от началото на годината / netinfo

1755 катастрофи са станали на територията на област Сливен от началото на годината, от тях 233 са тежки с 48 убити и 293 ранени. В сравнение със същия период на миналата година пътно-транспортните произшествия са се увеличи с 252, тежките с две, загиналите са с 16 повече, а броят на ранените е нараснал с 2-ма души. Това съобщи пред Дарик главен инспектор от сектор „Пътна полиция” Николай Колев.

Силно влошена е пътната обстановка на територията на областта. „Основната причина за тежките инциденти по пътищата си остава освен несъобразената скорост, неспазване на предимство и управление на моторни превозни средства /МПС/ от неправоспособни водачи е и пропускателната способност на пътищата на региона, особено основният път към морето през летните месеци е блокиран”, коментира експертът.

Много тревожна е и обстановката и в града. 19 души са загинали при катастрофи от началото на годината до сега, а повече от 100 са ранени. 911 са тежките катастрофи, които в сравнение с миналата година са нараснали с 159, а убитите с 10 души, уточни Колев.

Главен инспектор Колев предупреждава водачите, че до 1-ви март 2009 трябва да шофират с включени къси светлини през светлата част на денонощието