/ iStock/Getty Images
255 домакинства от Сливенско ще бъдат анкетирани за техните доходи и условията им на живот, съобщиха от Териториалното статистическо бюро - Югоизток, към НСИ.

Общинският съвет в Сливен намали и освободи от наеми ползватели на общински имоти

Анкетното проучване "Статистика на доходите и условията на живот" се прави в цялата страна, а домакинствата са включени в извадката чрез случаен подбор, с който се гарантира представителността на резултатите.

Анкетьори от отдел "Статистически изследвания - Сливен" ще ги посетят в периода май-юни 2020 г., за да направят с тях интервюта и попълване на два въпросника - за домакинството и индивидуален.

Синята зона в Сливен отново става платена

Изследването ще се проведе в Сливен, Нова Загора, Твърдица, Котел, Камен, Коньово, Кипилово, Соколарци, Пет могили, Чинтулово, Самуилово, Бинкос, Градец, Пъдарево, Съдиево, Шивачево, Бяла, Трапоклово, Събрано, Медвен, Сотиря, Горно Александрово, Езеро и Малко село.

За област Сливен линията на бедност за 2019 г. е 345.67 лв. средномесечно на човек от домакинство. При този размер под прага на бедност е било 30.1 на сто от населението на областта.
БТА