25 проекта са подали работодатели по национални програми
25 проекта са подали работодатели по национални програми / netinfo

25 проекта на работодатели от област Сливен са постъпили по програмата за изпълнение на общополезни дейности на територията на частни фирми, съобщават от областна администрация. Това стана ясно от проведеното заседание на Постоянната комисия за заетост в областна администрация Сливен. На него бяха разгледани националните програми „От социални помощи към осигуряване на заетост” и „Асистенти на хора с увреждания” на Министерството на труда и социалната политика за 2008 година.

Общата стойност на проектите е 2 490 432 лева. Утвърдените от изпълнителния директор на Агенцията по заетостта средства за четирите общини са в размер на 810 428 лв., което налага комисията да редуцира предложените проекти. Комисията реши от постъпилите 12 проекта на работодатели от община Сливен да бъдат финансирани на 50% първите шест, получили най-висока оценка за социална значимост, като проектът на Общинска администрация бъде финансиран на 20%.

Първите три класирали се проекта от Нова Загора са на Историческия музей, на Общинска администрация – Нова Загора и на Национален център за социална рехабилитация. Комисията взе решение да бъдат редуцирани до 26% този на Общинска администрация Нова Загора и до 36% - на Историческия музей. С определените за община Твърдица средства комисията реши да бъдат финансирани и двата постъпили проекта, като бъдат преработени съответно 40% от средствата за Общинска администрация – Твърдица и 34,4% за „Равена лес”ООД.

От община Котел е постъпил само един проект на Общинска администрация, който ще бъде изцяло финансиран.