/ КБИ Грифон
13 медала, от тях 1 златен, 9 сребърни и 3 бронзови спечелиха състезателите на КБИ "Грифон" на VIII-та Европейска кохай купа по Шотокан Карате-До на SKDUN, провела се в Полша. На почетната стълбичка се качиха: Самуил Димитров – злато на Санбон Кумите и сребро на Джиу ипон Кумите. Никалас Георгиев – 3 сребърни медала - на индивидуална Ката, отборна Ката, Санбон Кумите и 1 бронзов на Джиу ипон Кумите. Станимир Миланов – 3 сребърни медала – на отборна Ката, Санбон Кумите и Джиу ипон Кумите. Димитър Грахов – сребърен на отборна ката и бронзов на индивидуална ката. Ивайло Стоянов – сребърен медал на Шобу ипон Кумите. Светлин Бакалски – бронзов медал на Санбон Кумите.

На крачка от медалите остана Леси Михайлова, която също се представи добре и съвсем малко не й достигна да пребори силната конкуренция. Треньорите – сенсей Антон Въндев и сенсей Теодора Въндева изказаха задоволство от представянето на учениците си.

Европейско първенство
КБИ Грифон


Ден по-късно, на VIII-та Европейско първенство по Шотокан Карате-До на SKDUN, треньорите бяха зарадвани и от друга своя ученичка – Деница Кабаджова. Деница завоюва 1 сребърен на Джиу ипон Кумите и 2 бронзови – на Шобу ипон Кумите и на отборна Ката съвместно с представители на софийски и габровски клубове.

Пътуването до Полша показа и още нещо, че учениците на сенсей Въндев и сенсей Въндева са научили най-важните си уроци - че конкуренцията помежду им остава само на татамито, а извън него, бойното изкуство, в което се развиват е инструмент за израстването им като личности и изграждането на здрави приятелства.