/ iStock
Пребиха и заплашиха 81-годишен мъж в дома на негови близки, след това откраднаха колата му, съобщиха от МВР-Силистра. 

От там уточняват, че в Алфатар неизвестен подал знак за спиране към 81-годишен местен жител, който се придвижвал с автомобила си. Човекът не спрял, но малко по-късно оставил колата на пътя и влязъл в дома на свои близки, като заключил вратата. Непознатият го последвал, счупил стъклото на вратата и влязъл в къщата, където му нанесъл побой и го заплашил с нож. След това отнел ключовете за автомобила и отпътувал в неизвестна посока.

За кратко време открили нападателя – 41-годишен чуждестранен гражданин със статут на продължително пребиваващ, адресно регистриран на територията на друга област.

Маршрутът му на придвижване бил успешно проследен във взаимодействие със служители на Областните дирекции в Добрич и Варна и около 14:30 часа чужденецът бил задържан в близост до морската столица, а автомобилът иззет.

Мъжът е приведен в ареста на Районното управление в Силистра и е задържан първоначално за срок до 24 часа. Днес с постановление на наблюдаващия прокурор срокът на задържането му е удължен до 72 часа, повдигнато му е и обвинение.

На пострадалия мъж е оказана медицинска помощ и е освободен за домашно лечение.

По случая е образувано досъдебно производство. 


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня