/ МВР
Служители на полицията в Силистра изнасят беседи по пътна безопасност пред учениците от местните училища, съобщиха от МВР.

Инициативата е традиционна и се реализира със старта на всяка нова учебна година в рамките на полицейската акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“. В нея са обхванати максимален брой паралелки от всички училищни степени.

Беседите се провеждат по график, одобрен от Регионалното управление на образованието в областния град, и при спазване на противоепидемичните мерки срещу разпространението на COVID-19.

Деца от Великотърновско участваха в „Дни на безопасността на пътя“ (СНИМКИ)

Поредната тема - „Превенция на детския пътен травматизъм“, днес бе представена пред възпитаници на Средно училище „Никола Й. Вапцаров“ от началника на група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ в ОД на МВР старши инспектор Лъчезар Тодоров.

Той се спря на характерните пътнотранспортни произшествия с участието на деца и основните причини за настъпването им. Представи статистически данни за детския пътен травматизъм на национално и регионално ниво и илюстрира думите си с примери от полицейската практика.

Засегнат бе въпросът за рисковете от безразсъдното поведение на пътя и управлението на моторни превозни средства от неправоспособни или употребили алкохол или наркотични вещества водачи.

У
чениците получиха информация и ценни съвети как да се грижат за безопасността си като участници в движението в качеството на пешеходци или пътници.