/ МВР
Дейностите са част от кампанията на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL
Отличното сътрудничество между полиция, местна власт и неправителствения сектор в община Велико Търново, е впечатляващо и то дава изключително добри резултати, съобщиха от полицията.

МВР

"С всяко следващо посещение с радост забелязвам, че с любов и мъдрост надграждате все повече и повече", обърна се към участниците и гостите началникът на кабинета на министъра на вътрешните работи Михаил Златанов при поредното си посещение на площадките по пътна и пожарна безопасност във великотърновското село Балван днес. 

МВР

Той наблюдава практическите занятия с възпитаници на Центъра за работа с деца в село Балван на площадките за пътна, пожарна безопасност и за оцеляване сред природата. За първи път децата проведоха занятия и на новата площадка за превенция при наводнения.

Над 200 деца от цялата страна преминаха лятна олимпиада по пътна безопасност

Те показаха познания за това в какво състояние трябва да се подържат реките и водоемите, а също и как трябва да се действа при евентуални наводнения, за да се предпазят близките населени места и жителите им.

МВР

Гости на днешното събитие бяха представители на ГД „Национална полиция“, ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, областният управител, директорите на ОДМВР – Велико Търново и РД „ПБЗН“-Велико Търново, началникът на Областно пътно управление, представители на общината,  кметове, деца и граждани.

МВР


Инициативата е част от кампанията на Европейската мрежа на службите на пътна полиция  ROADPOL „Дни на безопасността на пътя“. Тя се провежда в периода 16-22 септември под мотото „Остани жив! Пази живота!“.

МВР

В рамките на кампанията във всички районни управления към ОД НА МВР, са предвидени беседи с ученици на тема пътна безопасност. Планирани са и поредица от специализирани полицейски операции за осигуряване на активно присъствие на пътя, с цел недопускане на пътни инциденти на територията на областта.