Земетресението бе усетено в Шумен, Разград и Търговище
Земетресението бе усетено в Шумен, Разград и Търговище / netinfo
Областите Шумен, Разград и Търговище са сред районите, където земетресението с магнитуд около 4,2 по Рихтер бе усетено тази сутрин около 6:43 ч. От Министерството на държавната политика при бедствия и аварии съобщиха, че епицентърът на земетресението е бил в района на габровските села Донино и Велковци, на около 170 км източно от София. Няма данни за жертви и щети. Екипи на Гражданска защита оглеждат сгради за евентуални поражения. Трусът е усетен и в района на Велико Търново и Габрово.

В Шуменско няма подадени сигнали за нанесени от труса щети, съобщи шефът на "Гражданска защита" - Шумен Александър Недеков. Земетресението е усетено в две от седемте общини в Разградска област – съобщиха от дирекция “Гражданска защита”. Няма данни за материални щети, информацията все още се обобщава.

Има сигнали за паднала мазилка в Гимназията по икономика в Дряново и напукани тавани на къщи, съобщи за Дарик директорът на Гражданска защита в Габрово Митко Астарджиев. Земният трус е усетен най-силно в Дряновско. Астарджиев уточни, че епицентърът на земетресението е бил на по-малко от десет километра от Габрово, между селата Донино и Велковци, където са изпратени екипи за да направят оглед.