Протест за справедливост организираха в Шумен за пореден път близки на Светомира, която загина при пътен инцидент в централните части на града.

Катастрофата се случи на 28 септември, когато 18-годишният Жечко Кюркчиев блъсна фатално автомобила на момичето.

Тогава той даде положителна полева проба за наркотици, но по-късно лабораторият анализ не доказа наличието им.
 

DarikNews.bgВ деня, в който бе взета мярка за неотклонение "домашен арест" спрямо младежа, пък автомобилът му изгоря на паркинг на МВР.

От няколко дни новата мярка на Жечко Кюркчиев - "парична гаранция".

Заради медийния интерес от прокуратурата посочиха, че новата мярка е наложена заради изтичане на законовия двумесечен срок, в който може да действа "домашния арест".

"Ние се обявяваме за съдебна реформа. От 1968 година не е променяна и ние искаме по-сериозни санкции," обяви Анатолий Станчев и допълни, че заедно със семейството си е участвал в изготвянето на Пътна карта заедно с Института за пътна безопасност. Тя вече е внесена в Народното събрание.

Защо толкова време се бавят разследванията на автомобилни катастрофи, попита той като даде пример с инцидентите с Милен Цветков и Георги Семерджиев. Ние няма да чакаме цяла година, за да се вземе решение.
 

DarikNews.bgНе може толкова дълго години да живеем без промяна в съдебната реформа.

Надяваме се до 2 месеца да имаме финала на разследването на Свети, заяви той и се обърна към представителите на съдебната система: "Когато пристигнат тези материали бъдете по-експедитивни и обективни, за да имате доверието на обществото".
 

DarikNews.bg