/ iStock/Getty Images
Той опитал да избегне проверка
26-годишен шофьор от село Друмево е задържан в полицейския арест, след опит да осуети полицейска проверка, по време на която изблъскал полицейски автомобил, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Шумен.

Около 2.15 часа на 24 ноември, малко преди изхода на село Ветрище, полицейски екип подал светлинен и звуков сигнал на водача на лек автомобил, управлявал "Фолксваген Голф" с транзитни номера. Водачът се движел зад служебния автомобил и не спрял.

Той направил и опит да изпревари полицейския патрулен автомобил. При изравняване с него го изблъскал от пътя. Двете леки коли излезли вдясно от пътното платно. Нанесени са материални щети и по двата автомобила. Служебният "Шкода" е с деформации по преден ляв калник, предна броня и ляво странично огледало, а автомобила "Фолксваген Голф" - с деформации по предната част.

Хванаха дрогиран шофьор в Исперих

Водачите на двете коли - 26-годишният мъж от Друмево и 34-годишният полицейски служител, са изпробвани с дрегер; не е отчетено наличие на алкохол. Произшествието е посетено от следовател. Образувано е следствено дело.

Шофьорът на фолксвагена е неправоспособен. През 2018 година също е осуетил полицейска проверка, като избягал с лек автомобил. Има условно наказание от една година, с тригодишен изпитателен срок, допълват от пресцентъра на ОД на МВР.