Задържаха 39-годишен фалшификатор на документи
Задържаха 39-годишен фалшификатор на документи / снимки: ОД на МВР - Шумен

39-годишен мъж от Шумен, който е криминално проявен, е задържан от полицията, след като при обиск в дома му са намерени и иззети пособия за фалшифициране на документи за самоличност и дипломи. Това съобщиха за Дарик от полицията в града. При обиска в дома на мъжа, с инициали И.Л., са иззети компютър, скенер и принтер, както и множество бланки за висше, средно и основно образование, удостоверения на „Автомобилна администрация”, бланки на регистрационни документи на МПС, внесени от чужди държави. По време на обиска са били конфискувани още тампони за печати на различни институции /университети, средни училища и нотариуси/, както и изготвени фалшиви дипломи за висше и средно образование.

 

Служителите на реда са установили самоличността на част от лицата, които са се сдобили и са ползвали такива документи. Те са доброволно предадени, допълват от полицията.

 

39-годишният мъж е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за фалшифициране на документи. За подобно престъпление се предвижда лишаване от свобода до осем години според Наказателния кодекс.

Задържаха 39-годишен фалшификатор на документи
netinfo