/ netinfo
Изключително богат и изпъстрен с незабравими преживявания беше днешният 27-ми април за 720-те ученици от Трето основно училище „Димитър Благоев“. Днес те отбелязаха патронния празник на своето училище.

Тържествата стартираха с вдигане знамената на Република България, Община Шумен и тържествено слово на директора – госпожа Илка Карева.

Трето основно училище Димитър Благоев
netinfo


Тя даде старт на организираните турнири по футбол, баскетбол, народна топка и безопасно управление на велосипеди, които се проведоха на спортните площадки на училището. Малчуганите от първи и втори клас рисуваха на асфалт и посетиха Регионалния исторически музей.

Трето основно училище Димитър Благоев
netinfo


По-късно в спортна зала „Младост“ третокласниците и четвъртокласниците се надпреварваха в щафетни игри „Весел старт“. Част от учениците от пети и седми клас поднесоха венци и цветя пред паметника на патрона на учебното заведение – Димитър Благоев.

Трето основно училище Димитър Благоев
netinfo


Проявите се организират в навечерието на 60-тата годишнина на Трето основно училище „Димитър Благоев“, която ще бъде отбелязана с множество прояви през есента на тази година.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.