В. Златев : ЧТК няма капацитет да газифицира Шумен
В. Златев : ЧТК няма капацитет да газифицира Шумен / netinfo
„Черноморска технологична компания” няма капацитет да извършва газификацията на Шумен – това каза в интервю за Дарик кметът на Шумен Веселин Златев по повод изказването на изпълнителния директор на фирмата Джампиеро Секи, че газификацията на града e много по-бавна, в сравнение с другите общини, в които фирмата работи. Секи твърди, че основната причина за това е пасивността на община Шумен.

Според Златев, твърдението, че издаването на разрешителни се забавя от общината не е вярно. Според направена справка, разрешитетелните са издавани, ако не в същия ден, между 3 и 7 дни след подаването на молби. Кметът заяви, че проблемът в компанията е чисто мениджърски. Според него в общината не е постъпвала информация за инвестиционните намерения на компанията, въпреки, че фирмата е задължена по закон да представи тази информация. Не се знае и по кои улици се копае. Веселин Златев подчерта, че общината е дала преференции на ЧТК, в сравнение с други фирми, като В и К например. Кметът заяви, че по негова информация компанията има и проблем с противопажарната охрана, при изпълнението на обектите.

По-рано днес Джампиеро Секи каза и че през последната година се е наложила “странна практика, свързана с поцедурите по получаване на строителни разрешителни”. До сега те са издавани за цялата инвестиционна програма на компанията за дадена година, докато от началото на 2007 г. общината вече издава разрешителни за прокопаването и поставянето на съоръжения за всяка улица по отделно. В следствие на това се изграждат само няколко метра седмично от газоразпределнителната мрежа на града.