В Търговище ще отвори врати втори кабелен завод с 1000 работни места
В Търговище ще отвори врати втори кабелен завод с 1000 работни места / Пресцентър на общинска администрация - Търговище

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров посети местния кабелен завод и разгледа високотехнологичното производство. Основна тема в разговорите с ръководството на завода бе осъществяването на добра комуникация и партньорство с местната власт. Посещението е част от инициативата на кмета д-р Димитров за запознаване с дейността на предприятията в Търговище, техните проблеми и постижения.

В началото на 2017 г. компанията ще открие нова производствена база с над 1000 работни места. Разширяването е във връзка с увеличения обем работа, съобщиха от ръководството при посещението на кмета.

Кабелният завод в Търговище работи от 2009 г. и около 1000 души произвеждат кабелни инсталации за автомобилите на „Рено”. Наскоро е сключен  договор и с „Мерцедес” за модела „Смарт”.

„Наша основна отговорност е да подпомагаме бизнеса, за да може той да създава нови работни места и добра реализация за съгражданите ни”, сподели д-р Димитров. Той  поздрави ръководството и служителите на предприятието, като изрази надежда и други инвеститори да разкрият нови работни места в Търговище.