/ Борислав Курдов
В неформална среща в кабинета си областният управител на Търговище Митко Стайков посрещна местни журналисти. Желанието му бе да изкаже лично благодарността си за добрата съвместна работа през годината. „Чрез вас всички в региона ни, а и извън него разбират, че ние работим, че обновяваме Търговищкия край, с мисъл за бъдещето ни”, каза управникът.

Спечелени проекти за над 114 милиона лева в Шуменско, разплатени са 45,7 милиона

По негови думи, през 2018 година са се случили много положителни промени в Търговищка област. Близо 50 милиона лева са били вложени през годината в региона, за изпълнението на разностранни проекти.

В областта са извършени и най-мащабните ремонтни дейности от републиканската пътна мрежа. За следващата година е предвидено обновяването на пътя Омуртаг-Котел, както и на връзката между Попово и Садина.

Очаква се през януари да бъде официално открито Първо основно училище „Христо Ботев” в Търговище, което от началото на декември отново е изпълнено с детска глъч.
Голямата новина, която спомена Стайков е, че в скоро бъдеще се очаква в Търговищка област да „влязат” 100 млн. лв. за инвестиции по ВиК-инфраструктурата.

„Ако устоим да ги използваме по правилния начин, до 2021 г. можем да направим много в този аспект”, каза още областният. В заключение той пожела да бъдем по-добри и по-добронамерени, както в мислите, така и в делата си. Митко Стайков и неговият заместник Панайот Димитров почерпиха представителите на медиите с баница с късмети, погача и питие за наздравица.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.