/ iStock/Getty Images
От 25 февруари, на територията на област Шумен, започва полицейска операция за засилен контрол на пътното движение, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

Целта на акцията е да се подобри движението по пътищата както в областта, така и по пътищата в цялата страна. 

Ще се следи дали водачите спазват ограниченията на скоростните режими, правоспособни ли са и дали не са седнали зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества. Контрол ще има и над водачите на мотоциклети и мотопеди. В операцията се предвижда засилено присъствие в малките населени места, където ще се включат служители на охранителна полиция. Там екипите ще следят основно за недопускане на управление на МПС от неправоспособни водачи и такива, употребили алкохол или наркотични вещества.

Три специализирани полицейски операции „Алкохол, наркотици и правоспособност" са предвидени до 6 март. На 26 и 27 февруари ще има засилени проверки по пътищата в областта, втората операция ще бъде на 2 срещу 3 март, а третата е предвидена за 5 срещу 6 март.

По повод предстоящия Национален празник – 3 март традиционно ще има засилено полицейско присъствие с цел подпомагане на трафика на входно-изходните артерии на големите градове и на местата, които се посещават от повече граждани.

От Областната дирекция на МВР информират още, че през изминалото денонощие в региона са регистрирани три пътнотранспортни произшествия с материални щети. За различни констатирани нарушения полицейските служители са съставили 36 акта, наложени са 109 глоби с фиш. Сигнали за пожари не са получавани. 

Пожарникари са оказали съдействие за пренасяне на болни мъж и жена от жилището им на „Цар Освободител" в Шумен до екип на спешна помощ.
 
БТА