В медицински център „Солигена извършват безвъзмездно вторичните прегледи на пациенти от закритата болница „Папуров
В медицински център „Солигена извършват безвъзмездно вторичните прегледи на пациенти от закритата болница „Папуров / Борислав Курдов
В медицински център „Солигена" извършват безвъзмездно вторичните прегледи на пациенти от закритата болница „Папуров"
81339
В медицински център „Солигена" извършват безвъзмездно вторичните прегледи на пациенти от закритата болница „Папуров"
  • В медицински център „Солигена" извършват безвъзмездно вторичните прегледи на пациенти от закритата болница „Папуров"

В медицински център „Солигена" в Търговище започнаха безвъзмездно извършването на вторичните прегледи, полагащи се на пациенти на закритата болница „Папуров".
Днес беше извършен полагащия му се по клинична пътека вторичен преглед на пациент с извършена операция на коляното. Прегледите ще бъдат извършвани от лекарите, които са направили медицинската интервенция, въпреки че дейността няма да бъде заплатена от Здравната каса, обясни д-р Румен Русев.
Пациентът - Стефан Георгиев от Шумен и неговата съпруга не намериха думи да изразят благодарността си към лекарите и персонала на болница „Папуров" за професионализма и доброто обслужване и помолиха всеки да помага здравното заведение да не спира дейността си.
Днес бе разпространена и декларация на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз, която е изпратена до министерството на здравеопазването, до комисията по здравеопазване, до народните представители и други институции. В нея се казва, че със закриването на болница „Папуров" е било извършено „насилствено въздействие върху болните да променят лекуващия си лекар и избраното от тях място за лекуване". Членовете на регионалната колегия чрез декларацията настояват да бъде незабавно възстановен лицензът на болницата.
Ще припомним, че болница „Папуров" бе закрита със заповед на министъра на здравеопазването Петър Москов, след като Върховния касационен съд издаде условна присъда на собственика на здравното заведение д-р Добрин Папуров за действия, извършени през 2005 година, довели до източването на близо 200 000 лева от Здравната каса.