Увеличава се броят на убитите по пътищата в Шуменско
Увеличава се броят на убитите по пътищата в Шуменско / ОДП-Шумен
1644 пътно-транспортни произшествия са станали в Шуменско през 2007 година, съобщиха от полицията. Тежките ПТП са 7,6 % от общия брой на произшествията, като при тях са загинали 15 и ранени 131 души. В сравнение с 2006 г. се отбелязва увеличение на общия брой на тежките катастрофи с 19 и на убитите с трима. Броят на ранените е намален с 6 души.

Средната възраст на загиналите при ПТП е 37 години. Загинали са 13 мъже и 2 жени. Осем от загиналите са водачи на автомобили, шест са пътниците / на предна седалка – 2, на задна седалка – 3 и една пътничка в автобус/ и една пешеходка.

Независимо, че се регистрира незначително увеличение на броя на тежките катастрофи и на убитите в сравнение с предходната година, в дългосрочен период се запазва тенденцията за значително намаление на тежките ПТП и пострадалите по всички показатели. За периода от 1991 г. до момента средногодишно са регистрирани 127 тежки произшествия с 25 загинали и 149 ранени като след 2001 г. се забелязва намаление на броя на катастрофите, загиналите и пострадали граждани.