/ СУ
Петокласникът Златомир Захариев бе награден по време на церемонията "Полицай на годината" във вътрешно министерство.Той получи приза в категория "Граждански принос".

Момчето помогна на полицията за разкриване на кражба на колело.Десетгодишният Златко сам  проследил в коя къща влиза открадната вещ и подал сигнал в полицията.
 
В края на месец юни в полицейското управление във Велики Преслав родителите на момиче от града съобщили, че е откраднато колелото на дъщеря им. Детският велосипед бил паркиран пред  входа на жилището им. 

Млада майка намери и върна портфейл, пълен с пари

По случая започнала проверка, образувано било и досъдебно производство. В средата на миналата седмица колелото било намерено и върнато на собственичката му благодарение на 10-годишния Златомир Захариев.

Злати, както му викат на галено, познал велосипеда по характерната червена рамка. Карал колело с негови приятели в града, когато забелязал момиче да кара познат велосипед. Последвал момичето, за да види къде живее.

Познах колелото, защото беше на моя приятелка, с която карахме често. Откраднаха й го през лятото. Когато видях едно момиче да кара колело със същата червена рамка.  Веднага реших да я последвам, обяснява момчето.

Злати помолил неговите приятели, с които карали колелета да отидат с него. Докато следвали момичето претърпял технически проблем- счупил ос, но продължил пеш. Видял къде отива момичето и след това съобщил в полицията адреса, на който видял  колелото на неговата приятелка.

Златомир Захариев
СУУниформените веднага извършили проверка. Изяснили, че колелото било закупено от мъж в града на символична сума. При разплитането на случая станало ясно, че е сменило няколко собственика за два месеца. Скоро било намерено счупено и захвърлено под един мост в града.

10-годишно момиченце намери портмоне с пари и го предадe в МВР

Мъжът, който го намерил го продал за пет лева на родителите на момичето, в което било намерено. Те му сменили седалката и ремонтирали счупените части. Злати е син на полицай, учи в СУ“ Панайот Волов“ в Шумен. Баща му бил в чужбина, когато се обадили негови колеги, за да му кажат, че разпитват сина му в полицейското управление.

Първоначално се притеснил, но когато разбрал, че синът му е помогнал и издирил изчезналото колело се зарадвал. Баща ми като разбра ме поздрави, и ме разпитва как и къде съм го намерил, обяснява Злати. Много съм доволен, че успях да помогна, и че върнаха колелото на моята приятелка, допълва петокласникът.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари