Ученици от Търговище организираха кампания за приюта за кучета
Ученици от Търговище организираха кампания за приюта за кучета / Пресцентър на общинска администрация - Търговище

Ученици от II СУ "Проф. Никола Маринов" дариха храна за кучетата от общинския приют в Търговище. Четири паралелки от трети и четвърти клас организираха благотворителен коледен базар, който се проведе в училището. Те успяха да съберат 450 лв. от продажбата на кулинарни изделия, сувенири и картички, въпреки че обявиха символични цени от 0,10 до 0,50 лв.

Днес учениците занесоха дарението от 375 кг храна в приюта. Там бяха посрещнати и запознати с четириногите му обитатели, които обичат вниманието и с огромно удоволствие са се насладили на забавната игра с децата.
Кампанията по организиране на дарението е част от работата на учениците по проект „Да защитим животните" на фондация „Четири лапи". Четирите класа от училището се включват за първи път в изпълнение на такъв проект, насочен към животните. Основната цел на програмата, която ще продължи 2 години, е да възпита учениците в хуманно отношение към животните. Част от дейностите, които реализират са различни драматизации, разработване на научни проекти и работа със специалното помагало на проекта.
Следващата инициатива на учениците и техните учители ще бъде изложба на домашни любимци.